El projecte Noves Percepcions del Patrimoni Artístic està dirigit a l’estudi de la construcció d’aquest patrimoni per part de les noves generacions, així com al seu anàlisi i valoració, valent-nos dels nous elements perceptius i d’observació que ens ofereixen les tecnologies actuals en us. La possibilitat d’enregistrar imatge i so a temps real durant la observació, comunicant-se simultàniament amb individus o col·lectius, ofereix un nou camí d’aproximació al coneixement de l’obra artística, fins ara inimaginable, en la qual la memòria fotogràfica i la comunicació s’hi afegeixen com a eines imprescindibles.
A partir del moment en que es permet intercanviar imatges de les peces a l’interior dels museus, ha sorgit una nova actitud comunicativa entre el públic jove, interessant i indispensable en tot anàlisi de la seva relació amb l’obra d’art. Així doncs, l’ús del mòbil com a auxiliar en la observació i recepció dels missatges culturals passa a ser prioritari, i és des de la comunicació amb aquest instrument que pretenem esbrinar els canvis d’actitud en la percepció del patrimoni artístic per part de les noves generacions, futures receptores i gestores d’aquesta riquesa cultural. L’espai de llibertat que l’ús del mòbil ens ofereix caldrà gestionar-lo adequadament per assolir un major coneixement i creativitat en la percepció artística.
Aquest projecte explora nous camins en el diàleg sobre la percepció i acollida del Patrimoni Artístic, oferint un camp obert i convidant a altres institucions a continuar en aquesta recerca, tot adaptant-la a les seves condicions i necessitats.